Hoe houden we Terwijde schoon en waarom?

Gezondheid
Wonen
Duurzaamheid
Groen
Sociaal
10 oktober 2022
Een gezellige en leerzame ochtend met Ben Goes de Schone Stad Coach van Utrecht.

Ben Goes, 1 van de schone stad coaches was 6 oktober bij ons te gast. Hij heeft de moeilijke taak om iedereen in Utrecht te voorzien van de juiste informatie over ons afval probleem. We hebben veel van hem geleerd over afval en afval verwerking en het is ons duidelijk geworden dat we in de toekomst een probleem hebben als we onszelf nu niet herpakken.

Gewoon een simpele vraag: in welke afvalbak deponeer je een gebruikte pizza doos? Ik zou denken papier en karton..... dat is niet juist, er zit te veel vet en voedings resten in. Het karton en papier verwerkings bedrijf kan dat niet verwerken. Nooit geweten. Deponeer het maar bij restafval.

Hoe oud worden eenden? Hoe oud worden eenden in Utrecht? ..... Een eend in Utrecht wordt maar twee tot drie jaar oud. Normaliter kunnen eenden wel 20 jaar oud worden maar door het vele brood (eentonig verkeerde voeding) worden eenden in utrecht niet ouder dan twee jaar.

Het is ook verboden om eenden, ganzen, vogels in Utrecht te voeren. Alleen in je eigen tuin is dat nog toegestaan.

In Utrecht zijn ze op zoek gegaan, hoe ze op een makkelijke en vriendelijke manier met afval kunnen werken. Elke week kan er groot vuil worden opgehaald, bel 14030 en ze komen grote afval stukken ophalen. Deze hoef je dus nooit meer bij de containers te dumpen, gewoon even bellen.

2 tot 3keer in de week rijd er een kooiwagen rond om vuil mee te nemen en de ondergrondse containers worden met regelmaat geleegd. Goed geregeld toch, waarom is het dan zo vaak een troep bij de containers. Dat doen we zelf.

Is toch erg.. Niet gek dat er steeds meer ratten en muizen rond lopen op straat.

Zorg voor elkaar en laten we zoveel mogelijk onze troep opruimen. Onze troep, onze taak, onze verantwoordelijkheid.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Waar

Operettelaan 629
Utrecht

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Ben Goes
-17