Binnen kijken uit Buurtcentrum Terwijde

Geluk

Kerst viering 2022 was super gezellig.

Kerstviering 2022 was een mega succes. we hadden het componiste koor die vrolijke kerstliederen kwamen zingen. met musicale begeleiding. Heerlijk uitgebreide maaltijd met kip, kebab, verschillende salades, rijst met kikkererwten, groenten en heerlijk ijs als toetje.. als extra verwen lekkernij waren er heerlijke kerst cupcakes. Allemaal om te smullen.

Op de achtergrond heerlijke sfeer muziek en er werdt zelf heel even gedanst.

De sfeer was goed en relaxed. Het eten uitgebreid en heerlijk. de muziek mooi en feestelijk. Al met al een kerst om met plezier op terug te kijken.

Sociaal

Wij zijn ... iedereen

Buurtcentrum Terwijde heeft in de afgelopen jaren steeds meer bezoekers mogen ontvangen. mensen gaan en mensen komen. In de afgelopen zes jaar zijn we enorm gegroeid naar een multi culturele groep.

Het leuke van ons Buurtcentrum is dat we elkaar respecteren. We doen niet aan religie maar accepteren dat iedereen een andere visie heeft over het onderwerp "geloof".

We doen niet aan politiek en accepteren dat we allemaal een ander idee hebben over onze regering of de wereld problematiek.

Waar we wel in geloven is respect voor elkaar. delen met elkaar, lol maken , samen gezelligheid zoeken in een gesprek of spel. Samen koken en samen eten.

Ons Buurtcentrum is trots om te kunnen benoemen dat onze vaste bezoekers komen vanuit de hele wereld. Utrecht, Leiden, Amsterdam, Rotterdam, Brabant, Limburg, Iran, Irak, Libië, Armenië, Afganistan, Syrië, Marokko, Egypte, en vele andere landen, onze nieuwste bezoeker komt uit Pakistan.

Wij kunnen de wereld niet veranderen, maar we kunnen er wel aan werken om onze eigen leefomgeving vriendelijk en veilig te houden.

Prachtig om te zien hoe wij met elkaar een gezellige ochtend samen delen. Ik kan wel zeggen dat we vrienden geworden zijn. Ook als we elkaar buiten het Buurtcentrum tegenkomen begroeten we elkaar hartelijk.

Ja ik ben trots op Buurtcentrum Terwijde.

Sociaal

Creatief bezig .. super gezellig.

Sommige ideeén zien er anders uit dan we hadden verwacht.. hahaha zo kunnen kerst-lantarens een heel andere kijk geven op de werkelijkheid of onwerkelijkheid. Maar het mag onze pret niet drukken. We hadden het enorm naar ons zin. Iedereen helpt elkaar en rommelt creatief door elkaar heen.

Zo gezellig, voor iedereen ruimte genoeg om zijn creativiteit te ontplooien.

Sociaal

Soep uit iedere Hoek

Een keer per jaar wordt er in heel Utrecht "Soep uit iedere Hoek" georganiseerd.

Verschillende soep makers uit alle streken van de wereld maken hun eigen soep recept. Op diverse plaatsen in Utrecht word deze heerlijke vers gemaakte soep aangeboden voor €1,00 per kom.

Ook bij Buurtcentrum Terwijde hadden we drie kanjers met heerlijke soepen uit hun eigen streek. Iran, Turkije , Oekraine.

Buiten was de verkoop en binnen was het gezellig met allemaal soep eters, koffie drinkers, gezellige kletsers en tafel voetballers..

Het was gewoon heel gezellig.

Dit is nou precies waar een Buurtcentrum goed in is.

Sociaal

Veilig online voor senioren

Capgemini heeft op 20 oktober een training gegeven over "Veilig Online" voor senioren.

De opkomst was groot, dat was enorm leuk om te zien. De training die gegeven werd was een basis training om te leren hoe we onszelf kunnen beschermen tegen online criminaliteit.

Er werd duidelijke uitleg gegeven en er was genoeg ruimte voor interactie met de bezoekers van deze training.

Iedereen is naar huis gegaan met nieuwe informatie en kennis over de mogelijkheden die cyber criminelen gebruiken. We staan weer allemaal op scherp en weten een beetje meer waar we op moeten letten.

Cultuur

Gala Ochtend

Donderdag 13 oktober Hadden we een Gala Ochtend georganiseerd in ons Buurtcentrum.

Een rede om ons mooi aan te kleden, beetje make-up, sieraden, parfum. gewoon weer even ons best doen om er mooi uit te zien.

Niet iedereen heeft meer een redenen om zich mooi aan te kleden, vandaar dat dit wel een leuke activiteit was.

Naast koffie en lekkere koeken was er ook muziek en werd er gedanst. We hebben er gewoon een leuk feestje van gemaakt.

Super leuk dit doen we vast nog eens.

Sociaal

Workshop met Tinda Kaarten Hobby

Het thema was Herfst en de opdracht was: een cirkel en een rechthoek verwerken in je kaart. Waarom een cirkel en een rechthoek? Puur omdat je zo oneindig veel kan variëren.

We hebben al gewerkt met stroken en met 3D. Nu cirkel en een rechthoek.

Voor sommige was het werken met een passer wel heel lang geleden. Leuk om weer eens te proberen. We werken veel met mallen en voorbeelden , maar proberen ook dat iedereen zijn eigen ideeën in de kaart kan verwerken.

Dat lukt goed.

Volgende maand op 1 november, is het Thema winterkaart of kerstkaart.

Dankzij stichting Dock en het Utrechts initiatievenfonds is deelname gratis.

U bent van Harte welkom om mee te doen.

Gezondheid

Hoe houden we Terwijde schoon en waarom?

Ben Goes, 1 van de schone stad coaches was 6 oktober bij ons te gast. Hij heeft de moeilijke taak om iedereen in Utrecht te voorzien van de juiste informatie over ons afval probleem. We hebben veel van hem geleerd over afval en afval verwerking en het is ons duidelijk geworden dat we in de toekomst een probleem hebben als we onszelf nu niet herpakken.

Gewoon een simpele vraag: in welke afvalbak deponeer je een gebruikte pizza doos? Ik zou denken papier en karton..... dat is niet juist, er zit te veel vet en voedings resten in. Het karton en papier verwerkings bedrijf kan dat niet verwerken. Nooit geweten. Deponeer het maar bij restafval.

Hoe oud worden eenden? Hoe oud worden eenden in Utrecht? ..... Een eend in Utrecht wordt maar twee tot drie jaar oud. Normaliter kunnen eenden wel 20 jaar oud worden maar door het vele brood (eentonig verkeerde voeding) worden eenden in utrecht niet ouder dan twee jaar.

Het is ook verboden om eenden, ganzen, vogels in Utrecht te voeren. Alleen in je eigen tuin is dat nog toegestaan.

In Utrecht zijn ze op zoek gegaan, hoe ze op een makkelijke en vriendelijke manier met afval kunnen werken. Elke week kan er groot vuil worden opgehaald, bel 14030 en ze komen grote afval stukken ophalen. Deze hoef je dus nooit meer bij de containers te dumpen, gewoon even bellen.

2 tot 3keer in de week rijd er een kooiwagen rond om vuil mee te nemen en de ondergrondse containers worden met regelmaat geleegd. Goed geregeld toch, waarom is het dan zo vaak een troep bij de containers. Dat doen we zelf.

Is toch erg.. Niet gek dat er steeds meer ratten en muizen rond lopen op straat.

Zorg voor elkaar en laten we zoveel mogelijk onze troep opruimen. Onze troep, onze taak, onze verantwoordelijkheid.

Sociaal

Samen Koken

Met regelmaat krijgen onze bezoekers het idee om samen een maaltijd te bereiden. Een hele gebeurtenis om voor een grote groep te koken, daarom helpen we allemaal mee.

Samen koken, samen eten, samen genieten van een toetje, samen opruimen.

Dit keer hadden stampot andijvie met een gehaktbal... maar dat is nog niet zo simpel.

1x stampot met spekkies, jus en gehakt.

1x stampot halal

1x stampot vegetarisch.

Paulina en Claudia waren deze keer de organiserende dames.. ze hebben er een heerlijk en gezellig spektakel van gemaakt.

Dank je wel dames.

Volgende keer zou het zomaar eens een surinaamse roti op het menu kunnen staan. we kijken er nu al naar uit.

Sociaal

Haken en breien

Onze gastvrouw May had een goed idee..

tijdens de weggeefbeurs hebben wij twee vuilniszakken vol katoen en wol mogen ontvangen van een buurtbewoner.

May wil heel graag met alle dames van onze koffieochtenden, een lapjes deken maken. Goed idee May.. Dinsdag zijn we van start gegaan en begonnen met het maken van kleine lapjes.

Ik ben benieuwd of het ons gaat lukken. De start was in iedergeval gezellig en inspirerend.

Sociaal

Weggeef Beurs test was een succes.

Op verzoek van een Claudia (één van onze lieve gasten) is er een weggeef beurs georganiseerd. Oorspronkelijk was de bedoeling weggeef en ruil beurs, maar al snel bleek dat ruilen niet populair was. dus vandaar....

Weggeef Beurs.

De hele week werden er spulletjes en kleding ingeleverd om weg te geven, zelfs de plaatselijke schoenmaker in Terwijde had een berg kinderlaarsjes geschonken voor de weggeefbeurs.

De beurs was gepland van 10:30 tot 13:00, maar om 12:15 waren we zo goed als los. Het restje hebben we naar de kringloop gebracht.

Moe en voldaan kijken we positief terug op deze ochtend.

Heel leuk dat we ook nieuwe mensen ontmoet hebben.

Sociaal

Bij ons in Buurtcentrum Terwijde

In de week van 8 tot 14 september 2022, heeft Gemeente Utrecht een programma bedacht om Laaggeletterdheid aandacht te geven.

Dinsdag 13 september had Buurtcentrum Terwijde een leuk initiatief bedacht.

Eerst een voorlichtings filmpje over laaggelerredheid daarna een Letter Bingo voor beginners en gevorderden. Tussendoor een letterspel, als laatste een taal & kennis quiz.

De opkomst was groot we hebben ruim 30 gasten mogen verwelkomen, de sfeer was gezellig druk en er ontstond een samenwerking tussen ervaren en onervaren lezers.

Na afloop was er nog een heerlijke turkse maaltijd voorbereid, er was genoeg voor iedereen, en we hebben heerlijk zitten smullen.

Zeer geslaagde ochtend .

Met dank aan Talin, May, Frida, Hatice, Hoesein. en gemeente Utrecht natuurlijk.

Sociaal

Sokkenspel

Vandaag hebben we het sokkenspel gespeelt. geweldig.

in iedere sok zit een voorwerp, door te voelen kan je ontdekken welk voorwerp er in de sok zit.

Blijkbaar was het te makkelijk, bijna iedereen had er 15 of 14 goed van de 16 sokken. Daardoor ging de prijs vandaag naar Zeba die had er 13 goed.

Het spel was leuk, lekker rommelig. Afkijken en overleggen, voorzeggen en spieken, alles was toegestaan.

Het was gezellig en leuk, kopje koffie erbij en een glas koel water.

Zeker voor herhaling vatbaar, we hadden het naar ons zin. Een simpel sociaal spel wat contact makkelijker maakt, mede door het overleggen, voorzeggen en afkijken.

Sociaal

Domino spelen tijdens onze koffieochtend

Via Google gezocht naar de juiste spelregels van het oeroude dominospel. Het blijkt dat er meerdere spelregels zijn.

Wij spelen een versie die voor iedereen makkelijk te spelen is. Zo kunnen we allemaal met elkaar het domino spel spelen.

Het was vandaag weer heel gezellig, even samen kletsen, lekkere koffie, een spel, voor ieder een welkome sfeer.

Iedere dinsdag ochtend en donderdag ochtend is er bij ons een koffie ochtend van 10 uur tot 12 uur. Op dinsdag organiseren we vaak een creatieve sfeer en op donderdag worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

U bent van harte welkom om binnen te lopen.

Geluk

Beauty ochtend was een groot succes

Zo nu en dan organiseren we een Beauty Dag.

Een moment dat we met elkaar nagellak, creme, lotion, maskers en andere beauty artikelen uitproberen. Hand massages , gezichts massages komen ook even voorbij.

De laatste keer heeft ici Paris Leidsche Rijn ons veel monstertjes cadeau gegeven. Dat was wel heel fijn. We konden smeren en daarna genieten van onze gladde huid.

Sociaal

Mozaïek groep heeft heerlijk gegeten.

Eén keer per jaar gaat de mozaïek groep samen uiteten. (Als er geen corona is) Heel gezellig om elkaar eens op een andere manier te ontmoeten. Samen eten is altijd een feest.

De Mozaïek groep is een gezellige groep dames onderleiding van Nader Hedayat. Onder het mozaïeken komen alle verhalen los, serieuze verhalen, grappige verhalen... maar ook dolletjes en elkaar uitdagen.

Met elkaar eten is dan echt een feestje voor iedereen.

Helaas kon Nader en Martha op het laatste moment toch niet aanwezig zijn, dat was jammer, maar het geeft ons wel een reden om dit nog een keer te organiseren.

Er is nog plek vrij in de groep voor enthousiaste dames of heren, elke dinsdag middag van 13:00 uur tot 15:30 uur. kom gerust langs om kennis te maken met Nader en de Mozaïek groep.

Gezondheid

FITdag 2022 in Buurtcentrum Terwijde

FITdag 2022 was dit jaar op 12 mei.

FITdag is een mogelijkheid voor alle bezoekers en buurtbewoners om een algemene gezondheidstest af te nemen.

Bloeddruk meten, bloedsuiker prikken, wegen, BMI berekenen. Maar ook informatie over voeding, beweging, massage, voetzorg, bloesem therapie, en positieve gezondheid.

Het was lekker druk in onze huiskamer en in cursusruimte twee werden er workshops gegeven in "Dans en Beweging", maar ook een workshop "Taiji".

Op een dag zoals deze leeft ons Buurtcentrum helemaal op. iedereen is druk bezig en de sfeer is en blijft gemoedelijk.

Volgend jaar absoluut weer een FITdag.

Sport

Julia Waszink bij ons op bezoek..

Julia Waszink, beweegmakelaar in Utrecht. Kwam 3 mei bij ons op de koffie om informatie te geven over de vele soorten sport die in Utrecht te vinden zijn.

Julia helpt iedereen zoeken naar een sport die bij je past en haalbaar voor je is, zodat sport leuk is en leuk blijft.

In een gesprek bij ons aan tafel kregen we al snel veel informatie over sporten en beweeg groepen die makkelijk toegankelijk zijn.

Julia heeft in Buurtcentrum Terwijde Folders achter gelaten voor iedereen die daar meer informatie uit kan halen. Maar u kunt haar natuurlijk ook gewoon bellen of mailen.

Julia Waszink 0683441631 of julia.waszink@sportutrecht.nl

Sociaal

Dialoog over Financieel Gezond

Dialogen zijn precies de juiste manieren om met een groep over één onderwerp te praten. Deze manier van communiceren geeft de ruimte om anderen te horen, maar ook ruimte om in de groep gehoord te worden.

19 mei 2022 was Utrecht in Dialoog weer te gast bij ons, en er kwamen veel mensen op af. Het is altijd heel gezellig.

Het is weer leuk om elkaar te zien. Na de dialoog gaan we altijd gezamelijk eten. de lunch wordt verzorgd door onze gastvrouw May.

Ik kijk al weer uit naar de volgende Dialoog. U bent van Harte welkom om met ons mee te doen.

Sociaal

Stroopwafel ochtend.

Dinsdag 10 Mei hadden we bij de koffie heerlijke stroopwafels. We hadden deze dag "Stroopwafeldag" genoemd.

Stroopwafels werden in een koekenpan even gebakken zonder boter of vet, zodat de stroop warm werd en de koek krokant.

Heerlijk .

De ochtend liep langzaam vol met met iedereen die gezellig een bakje koffie kwam drinken met stroopwafel. Al snel kwamen er verschillende verhalen en het was een gezellige sfeer.

Doen we snel nog eens.

Probeer 5x achter elkaar, zonder de stotteren of te haperen de volgende zin uit te spreken:

"Samen smullen en smikkelen van smakelijke super stroperige stroopwafels".

hahaha succes.

Duurzaamheid

Poetsen en Boenen..

21 april zijn een aantal lieve dames druk bezig geweest met onze huiskamer en keuken even flink te poetsen.

Het ontbrak ons aan de tijd om binnen in de kastjes schoon te maken, dat komt vast en zeker volgende keer.

Er is goed gesopt en het was echt nodig.

We zijn blij met het resultaat, nu hopen dat we dit met regelmaat gaan bij houden. Met nog meer enthousiaste dames.

Onze dankbaarheid gaat vandaag uit naar : Tinneke - Ria - Claudia - May - Tonny - Frida.

Sociaal

Ontbijt ochtend was een groot succes

Donderdag 10 maart had onze gastvrouw May weer een ontbijtochtend georganiseerd.

De afspraak is: iedereen neemt iets mee wat je niet wil missen aan de ontbijttafel. Een variatie aan fruit, brood, pannenkoeken, salades, yoghurt, cupcakes enz enz enz. versierde de tafel.

Het leuke is dat er ook smaken van over de hele wereld voorbij komen. Hollands, Arabisch, Turks, Fries, limburgs enz enz Heerlijk gewoon.

Samen eten zorgt voor een verbinding en het is een feestje, daarom vind onze gastvrouw May dat heel belangrijk.

Cultuur

Nieuw Utrecht Toneel

10 maart kwam NUT (Nieuw Utrechts Toneel) op bezoek bij Buurtcentrum Terwijde. Deze lieve dame van NUT kwam niet met lege handen, ze had voor iedereen een cadeautje mee genomen.

Een goude doos met 12 goede voornemens.

Echt heel leuk bedacht. In de doos zaten 12 items en ieder item was voorzien van een QRcode. Elke QRcode bracht je naar een nieuwe beleving. Zo was er een lied, een verhaal, een koek recept, tips om te klussen, creativiteit, vrijkaartje, chocola. enz. enz.

Heel vermakelijk hoewel ik twijfel over het zangtalent van de acteur. hahaha. waarschijnlijk is dat ook de bedoeling.

Een leuke verrassing en ik ga zeker gebruik maken van de aangeboden vrijkaart.

Cultuur

8 Maart Internationale Vrouwendag

We zijn druk bezig geweest met een schilder idee, op kleur gekozen.

Het mengen van de kleuren was wel moeilijk en een begin te maken had even tijd nodig, maar op een gegeven moment was iedereen druk bezig.

Ook hebben gekeken naar een filmpje over de Internationale vrouwendag, waarom, waarvoor en hoe te vieren. Het blijkt dat niet iedereen weet wat een Internationale vrouwendag inhoud..

interessant..

Sport

Buitenspeel feest.

Wat was het een leuke dag.. we zijn helemaal blij en tevrede.

Vrijdag 4 maart heeft Nout Ketelaar namens Stichting Dock, een heerlijke dag georganiseerd voor kinderen.

Toen ik langs liep zag Ik vrolijke gezichten smikkelen van een ijsje. Ik zag kinderen boog schieten.. ik zag een parcour en de overweldigende stuiterballen.

Het zag er heel feestelijk uit, het was gewoon een heerlijk buiten speel feestje.

Heel gezellig.

Sociaal

Workshop Keramiek

Nader Hedayat heeft naast zijn kennis over mozaïek ook heel veel kennis van keramiek. Op verzoek van zijn mozaïek cursisten organiseerde hij een workshop Keramiek.

Eerst werdt alles klaar gezet en had ieder een eigen plekje. Daarna gaf Nader uitleg hoe we het beste konden starten. Dit vulde hij aan met tips en informatie.

Deze week is alleen kleien en vorm geven, over twee weken na het bakken gaan we emallieren.

We zijn heel benieuwd.

Heel leuk om te doen.

Sociaal

Steeds meer bezoekers bij onze Dialogen

Buurtcentrum Terwijde en Utrecht in Dialoog werken al een ruime tijd samen. Onlangs hebben bezoekers van ons buurtcentrum onderwerpen mogen kiezen die als dialoog gegeven worden in ons eigen buurtcentrum.

Wijk Wensen: was één van de onderwerpen.

Donderdag 10 februari 2022, werdt deze dialoog georganiseerd. Het was geweldig leuk om te zien dat er zoveel mensen opaf kwamen. Misschien door het onderwerp, misschien doordat corona milder wordt, geen idee. Het was gewoon leuk om te zien dat er zoveel animo voor was.

Met enthousiasme kijken we uit naar de volgende dialoog.

Sociaal

Bingo was een groot succes.

Dankzij onze Gastvrouw May is de bingo een groot succes geworden. Ze is zelf kleine prijsjes gaan kopen om onze bingo wedstrijd spanender te maken. En dat gebeurde ook, alle kandidaten waren fanatiek aan het spelen. De sfeer was hierdoor gezellig druk.

Absoluut voor herhaling vatbaar.

Geluk

We zijn druk bezig

We zijn druk bezig met de versiering van ons Buurtcentrum in het thema "Valentijn"

kopje koffie en koekje. tijdens het knippen en plakken vliegen de verhalen over tafel, gewoon een gezellige sfeer.

U mag mee doen, kom dinsdag om 10 uur en knip een hartje voor Valentijn.

Geluk

Onze naam op de gevel

De naam van ons buurtcentrum is sinds januari 2022 officieel "Buurtcentrum Terwijde" geworden.

Heel toepasselijk omdat ons buurtcentrum daadwerkelijk in de wijk Terwijde staat. Doordat wij steeds meer gingen werken met social media, was het noodzakelijk dat onze naam makkelijk te vinden is. De naam: Buurtcentrum Hof't Spoor, was daar niet geschikt voor.

Vandaar Buurtcentrum Terwijde.

We zijn Blij en Trots

Sociaal

Valentijn versiering voor onze Huiskamer

Dinsdag ochtend gaan een paar actieve dames, samen ideetjes maken hoe we onze huiskamer weer kunnen versieren.

De winter versiering is er af gehaald en we gaan nu werken aan Valentijn.

Het is gezellig om dit samen met elkaar te doen, ook ideeën wisselen, we zijn blij met de mogelijkheid om heerlijk creatief bezig te kunnen zijn.

Geluk

Kerstfeest vieren doen we samen.

Alle vaste bezoekers van ons buurtcentrum, waren uitgenodigt om samen kerst te vieren. Heel leuk om te zien dat de meeste daadwerkelijk gekomen zijn.

Gourmet met: vlees, vegetarisch en hallal vlees. Veel verse groenten, salades en sausjes.

Mooie kleren en make-up, sommige hadden foute kerst truien aan, en feest mutsen. Het straalde FEEST uit.

We kregen aangeboden een prachtige opgediende taart, waar we als toetje heerlijk van hebben kunnen smullen.

Dit feest is mogelijk gemaakt dankzij Stichting Dock.

Geluk

Kerst versiering

De huiskamer in Buurtcentrum Terwijde is helemaal in kerst sfeer.

Tineke, Zakya, Nicole en Frida zijn druk bezig geweest om er iets moois van te maken. het resultaat mag er zijn. Onze huiskamer is gezellig, sfeervol en straalt "U BENT WELKOM" uit.

Vanaf januari gaan we iedere dinsdag werken aan de gezelligheid van ons buurtcentrum, kom gerust langs, als u een handje wil helpen.

U BENT WELKOM...

Cultuur

Centraal Museum Utrecht bezoek...

We zijn heel blij met de uitstapjes naar het Centraal Museum Utrecht.

Helaas heeft de corona angst een aantal van onze bezoekers tegen gehouden om mee te gaan naar het museum. Dat neemt niet weg dat diegene die wel mee gegaan zijn, het enorm naar hun zin hebben gehad.

Het Centraal Museum Utrecht is natuurlijk ook een mooi museum, veel te zien in een prachtig historisch pand.

Het Centraal Museum geeft 50% korting aan U-pas houders & € 8,50 korting aan CJP-pas houders.

Bezoekers met een Museumkaart, een Rembrandtkaart, een ICOM-kaart of een BankGiro Loterij VIP-kaart mogen het Centraal Museum Utrecht gratis bezoeken.

Centraal Museum Utrecht is zeker een bezoekje waard.

Sociaal

Lekker opgeruimd....

Dinsdagochtend zijn Zakya, Tineke en Frida bezig geweest met opruimen. Ze hebben onder andere de folder kast in de huiskamer opgeruimd en schoon gemaakt.

Naast ieder folder bakje willen ze graag iets leuks neer zetten.

in de trant van een beeldje, vaasje, kunst, foto, schilderijtje, mozaiekje, iets wat de kast opvrolijkt. Zodat de huiskamer, gezelliger kan worden.

Ook kunnen we nog wat hobbyboekjes gebruiken om ideeën op te doen of Natuur boeken om door te bladeren.

Samen sterk en voor elkaar.

Sociaal

Ieder een eigen Bureau ...

Door de corona maatregelen zijn we genoodzaakt om afstand te creeën tussen de bezoekers van het buurtcentrum, of zoals bij de mozaiëk club ruimte tussen de leden.

Maar met een hobby zoals mozaiëken is ruimte om ons heen geen enkel probleem, misschien zelfs wel welkom. met al die potjes, tegeltjes, tangetjes, lijm, kwarstjes enz enz.

We kregen ieder een eigen bureau tot onze beschikking, hierdoor hebben we heerlijk kunnen mozaiëken.

Dinsdag middag weer..

Gezondheid

Dialoog : Het dier als Donor.

Donderdag 25 november was er in ons buurtcentrum een dialoog over dierlijke organen in mensen en/of menselijke organen kweken in dieren. Een moeilijk onderwerp waarbij je telkens jezelf moet afvragen wat vind ik er nou van.

De opbouw van de dialoog en de vragen die werden gestelt, waren verassend genoeg om telkens opnieuw te moeten nadenken en te beslissen, wat nou daadwerkelijk mijn mening is.

We kregen een filmpje te zien (link onderaan dit bericht) en we kregen emotie kaarten om ons gevoel aan te geven zonder een verhaal te onderbreken.

Ik verbaas me telkens weer over de verschillende meningen en ideeën van de dialoog gasten. Bij deze dialoog zaten we helaas maar met 5 personen (Corona voorzichtigheid) en toch had ieder zijn eigen idee over dit moeilijke onderwerp.

Het samen brainstormen over een onderwerp zoals deze, kweekt wel een gezellige en respectabele sfeer.

Als u meer wil weten over dit onderwerp kunt u de volgende website bezoeken: https://www.nemokennislink.nl/themas/het-dier-als-donor/

Als u het filmpje wil zien (niet eng), kunt u deze youtube link aan klikken: https://youtu.be/g5P-T-qax3s

Sociaal

Raam versieren voor de winter maanden.

Dinsdag 16 november om 10 uur.

Buurtcentrum Terwijde

Dit jaar hebben we een iets uitgebreider plan om onze huiskamer gezellig te versieren. De complimenten die we kregen van de Halloween decoratie hebben we allemaal ontvangen. Het is fijn om positieve reacties te krijgen.

De halloween decoratie is nu weer weg, en we beginnen met de winter decoratie. Ons raam wordt eerst versiert met huisjes, boompjes en sterretjes...

Wie ons wil helpen is uiteraard van harte welkom. we kunnen wel goede knippers gebruiken.

Dinsdag 16 November om 10:00 uur

Koffie staat klaar.

Cultuur

Centraal Museum Utrecht

Centraal Museum Utrecht en Buurtcentrum Terwijde zijn nu dik bevriend.

Het museum heeft een indrukwekkende presentatie gegeven aan onze bezoekers over het museum en de plannen voor de toekomst. De kunst en de exposities.

Ook zijn we als buurtcentrum uitgenodigd om het museum te bezoeken.Heel leuk om met elkaar te wandelen in een wereld vol kunst en bezienswaardigheden. Misschien zien we kunstvormen die helemaal nieuw zijn voor ons. Zo'n bijzonder avontuur is heel welkom voor al onze bezoekers van Buurtcentrum Terwijde.

Meer informatie over de museum bezoekjes kunt u vragen aan onze sociaal makelaar Talin Hagopian thagopian@dock.nl

Sociaal

Samen versiert... Halloween.

De grote zaal in ons Buurtcentrum (huiskamer) is nu versiert voor Halloween.

Het lijkt ons leuk om een beetje de sfeer van de seizoenen in ons buurtcentrum terug te laten komen. Ook leuk om samen onder het genot van een bakje koffie en leuke gesprekken, al knutselend bezig te zijn.

Nu Halloween, maar er komt ook nog kerst , voorjaar, pasen, zomervakantie enz enz. Ik ben benieuwd hoe we dat gaan invullen dit jaar.

We zijn in iedergeval heerlijk enthousiast.

Sociaal

Halloween versiering

We gaan het buurtcentrum Halloween versieren.

Iedereen mag komen helpen.

Dinsdag 19 oktober om 10 uur.

Geluk

Bedankt het is gelukt.

Ons buurtcentrum heeft twee mint goene bijzet tafeltjes, handig voor allerlei desinfecterende flesjes en doekjes in coronatijd. Maar die tafeltjes zien er na een tijdje niet meer uit. Allemaal vlekken en stukjes verf eraf, krassen, geen gezicht.

Daar heeft Nader iets aan gedaan, hij is enthousiast gaan mozaïeken en dit is het resultaat.

1 Tafeltje is weer zo goed als nieuw, gewoon weer een fris en gezellig Welkoms tafeltje. Of Nader de tweede ook gaat opknappen ??? wie weet.

Stichting Dock heeft ons buurtcentrum verwent met een traktatie. Heerlijke petit fourtjes met als tekst: "Bedankt het is gelukt". We hebben geen idee wat er gelukt is, dus wij houden het op de mozaïektafel van Nader.

Dank u wel stichting Dock het smaakte lekker.

Dank u wel Nader Hedayat voor de tafel die zo mooi is opgeknapt.

Sociaal

Ons Lees Raam is in de maak...

We zijn druk bezig met het realiseren van een Lees Raam.

Wat is een lees raam? ... een raam waar je berichtjes kan lezen. Berichtjes over onze activiteiten en onze service . Nieuwtjes om door te vertellen. Iedereen die langs loopt kan lezen wat er te doen is in ons buurtcentrum.

De letters van het woord RAAM zijn afgekeurt , ze zijn niet duidelijk. Het lijkt wel of er ROOM staat .

We zijn druk om meer berichtjes te maken en op te hangen. we missen nog onze agenda, binnenkort verwacht, activiteiten in de spotlight , berichtjes van de gemeente of stichting Dock enz enz.

Maar het idee is super leuk, we zijn nog druk met de afwerking, hopelijk is het snel een gezellig LEES RAAM.

Vriendelijke groetjes van team Terwijde en de vrijwilligers.

Sociaal

Taal Doet Meer: Nu ook op woensdagmiddag

Leraar Hans Bakhuizen gaat vanaf 15 september ook op woensdag middag Nederlandse taalles geven aan B1 en B2 studenten.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met de leraar: Hans Bakhuizen 0615832097 hans@bakhuizen.org

www.taaldoetmeer.nl

De lessen worden gegeven in Buurtcentrum Hof 't Spoor in Terwijde, operettelaan 629, Utrecht Terwijde.

Zegt het voort, zegt het voort.

Zoom