Etalage van Buurtcentrum Terwijde

Advies

Bijeenkomst Financiën van U-centraal

Niet weten hoe je er financieel voor staat is een onzeker gevoel. U-centraal geeft uitleg over alle mogelijkheden.

Op Dinsdag 24 januari organiseerd U-centraal een bijeenkomst in Buurtcentrum Terwijde. Het onderwerp gaat over Financiën. Bij verandering in uw leven is het mogelijk dat er ook financieel veranderingen plaats vinden. Wat betekend dat dan voor u? Waar moet je opletten?

U-centraal geeft u informatie, uitleg, tips in een bijeenkomst op 24 januari.

Gratis bijeenkomst.

Ontslag .. Ziekte .. Arbeidsongeschiktheid .. Pensioen .. 18 jaar worden .. Werken vanuit de bijstand.

Prijs

Gratis
Vrijwilligerswerk

Gratis Knippen

Gratis haren knippen voor mensen met een laag inkomen.

Dankzij een aantal geweldige vrijwillige kappers is het mogelijk dat we in Buurtcentrum Terwijde "Gratis Knippen" kunnen organiseren.

Deze tijden zijn heel duur en ook de kappers kosten zijn bijna niet meer te betalen. voor mensen met een laag inkomen. Daarom heeft Buurtcentrum Terwijde Gratis Knippen georganiseerd.

Op maandag 12 en maandag 19 december vanaf 15:00 uur tot 18:00 uur.

Wat zijn de spelregels: Thuis je haren wassen daar heeft Buurtcentrum Terwijde geen mogelijkheid voor. Misschien is het fijn om zelf een handdoekje mee te nemen. De kappers werken niet met lak, mousse of gel, ook niet met föhn of krultang. Het gaat puur alleen om knippen.

We werken niet op afspraak maar gewoon ouderwets in een wachtrij met een lekker bakje koffie of thee. Dat kan nog gezellig gaan worden.

voor meer informatie kunt u terecht bij onze sociaal makelaar Talin Hagopian: thagopian@dock.nl

Prijs

Gratis
Kappers

We zoeken kappers die willen helpen.

In deze dure tijden is het voor iedereen moeilijk om alle touwtjes aan elkaar te knopen. Voor een grote groep mensen zijn kappers kosten niet meer op te brengen.

Voor deze groep mensen proberen we gratis knip momenten te organiseren in Buurtcentrum Terwijde. Alleen knippen, wassen en föhnen word niet aangeboden.

Voor deze knip momenten zijn we opzoek naar kappers zowel dames als heren, die bereid zijn om te helpen.

Bent u in bezit van een kappersdiploma en heeft u 12 en/of 19 december tijd om te knippen, mail dan onze sociaal makelaar Talin Hagopian: thagopian@dock.nl

Wij hopen op gezellige knipdagen voor iedereen.

De locatie en koffie wordt gratis aangeboden door stichting Dock.

Gezondheid

UMC Dialoog: genetische manipulatie

Donderdag 1 december 2022 vanaf 10 uur tot 12 uur, is er in Buurtcentrum Terwijde een dialoog (van het UMC) over manipuleren van menselijk DNA.

Is het oké om menselijke embryo's te kweken om genetisch te kunnen bewerken? Waarom zouden we dit willen? Is dat een goed idee of moeten we dit niet gaan doen? 

Deze vragen en nog meer vragen worden besproken tijdens deze dialoog.

De dialoog is georganiseerd door het UMC en we krijgen eerst uitleg wat er precies gebeurt, als we het hebben over kweken van een embryo.

Dit is een zeer interessant dialoog waar iedereen wel een mening over heeft. Religie en weterschap kruisen elkaar hier. maar ook belangen wegen zwaar bij dit onderwerp. Wie heeft er baat bij ? wat als ziektes voorkomen kunnen worden?

Zeer interessant.

Prijs

Gratis
Mee-eten

SOEP uit iedere HOEK

Buurtcentrun Terwijde is 5 november 1 van de "Soep Uit Iedere Hoek" locaties in Leidsche Rijn.

Voor €1= kunt u kiezen uit 3 verschillende soep smaken, vers gemaakt:

Iraanse Ashereshte

Turkse Bruiloft soep

Russische Borsch

5 november tussen 12:00 en 14:00 bij Buurtcentrum Terwijde. 

Kijk voor meer informatie op www.lekkerdivers.nl

Prijs

€1,00
Bijeenkomsten

Wethouder Eelco Eerenberg in Terwijde

Wethouder Eelco Eerenberg komt naar Terwijde om te praten over onze wijk.

Woensdag 12 oktober 2022 vanaf 19:00 uur tot 20:30 uur. Buurtcentrum Terwijde Operettelaan 629 Utrecht. Aanmelden via Talin Hagopian: thagopian@dock.nl

We willen graag van u weten hoe u de buurt ervaart. Hoe is het om in Terwijde te wonen? Wat vindt u fijn? Wat kan beter? We gaan graag met u in gesprek tijdens een bewonersavond. Wijkwethouder Eelco Eerenberg opent deze bewonersavond.

Eelco Eerenberg (D66) is sinds 19 december 2019 wethouder in Utrecht. Hij is verantwoordelijk voor de portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling, Onderwijs en Volksgezondheid.

U bent welkom om mee te praten over onze wijk Terwijde, wel even aanmelden AUB via thagopian@dock.nl

Foto gemaakt door: Bas van Setten

Prijs

Gratis
Advies

Hoe houden we Terwijde Schoon ???

Ben Goes "Utrecht Schone Stad Coach" komt donderdag 6 oktober bij ons op de koffie vanaf 10:00 uur tot 12: 00 uur.

Een schone stad coach informeert bewoners hoe zij het beste met afval kunnen omgaan, verzorgt lessen op basisscholen en gaat soms met kinderen de wijk in om zwerfafval op te ruimen.

Ben heeft ook een antwoord op de vraag: mogen we eendjes nu wel of niet voeren met brood? We krijgen ook informatie over ongedierte en kunnen vragen stellen over een afval probleem in onze wijk.

https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/afval/voorkom-zwerfafval/

Een bezoek van Utrecht Schone Stad Coach zorgt ervoor dat we weer weten waar we het beste op kunnen letten. Hoe kunnen we helpen om onze eigen buurt: schoon, opgeruimd en ongediertevrij te houden.

Om 10 uur staat de koffie klaar, u bent welkom om te luisteren naar de informatie van Ben Goes.

 

Prijs

Gratis
Meedoen

Praat met ons mee over: Je Veilig Voelen

Donderdag 22 september is er weer een Dialoog georganiseerd in Buurtcentrum Terwijde. Met als onderwerp: Je Veilig Voelen.

Het start om 10:00 uur tot ongeveer 12:00 uur.

Daarna genieten we samen van een lunch.

U bent van Harte welkom om met ons mee te praten, luisteren en uw ideeën te delen. Ook heeft u alle vrijheid om een vriend of vriendin mee te nemen.

Wij zien u graag op donderdag 22 september om 10 uur in Buurtcentrum Terwijde.

Onze dialogen worden georganiseert door Utrecht in Dialoog & Stichting Dock.

Prijs

Gratis
Educatie

DigiTAAL week, vanaf 8 sep tot 14 sept.

DigiTAAL week Utrecht is een initiatief van Gemeente Utrecht, in de week van 8 t/m 14 september besteden we extra aandacht aan het onderwerp laaggeletterdheid. Meerdere organisaties werken hier aan mee.

Buurtcentrum Terwijde organiseert op 13 september letter bingo voor laaggeletterde en gevorderden. Na afloop een heerlijke lunch.

U bent welkom om mee te doen en neem gerust iemand mee.

Meer informatie over de DigiTAAL week via: www.digitaalweekutrecht.nl

Prijs

Gratis
Tweedehands

Tweedehands Ruilbeurs en Weggeefbeurs

Donderdag 15 september organiseren we in Buurtcentrum Terwijde een ruilbeurs en weggeefbeurs. Vanaf 10:30 uur tot 13:00 uur.

Weggeefbeurs

Veel mensen vinden het weggooien van bruikbare spullen heel moeilijk, liever weggeven dan weggooien is een opmerking die wij veel horen. Vandaar dat we deze beurs organiseren zonder verdienmodel (zonder portomonee). Heeft u spullen die u wil doneren? Deze kunt u al vanaf maandagmiddag 12 september, inleveren in Buurtcentrum Terwijde. Bijvoorbeeld: Kleding - sieraden - tassen - keukenspullen - gezelsschap spellen - decoratie voor in huis enz. Een mooi buurt initiatief om elkaar te helpen.

Ruilbeurs

Uw spullen ruilen voor andere spullen is ook mogelijk, dat kan op twee manieren. * U komt 15 september naar de ruilbeurs en ruilt terplaatsen uw artikelen met de artikelen van iemand anders. * U kunt ook een ruiltafel gratis reserveren om uw ruilspullen te presenteren. reserveren via: deoudekolibrie@gmail.com met als onderwerp: ruiltafel.

 • Een beurs zonder portomonee, geen verdien model.
 • Spullen inleveren vanaf maandag middag.
 • Koffie en Thee € 0,50
 • Na afloop kunt u uw spullen weer meenemen, of achterlaten. de over gebleven spullen gaan naar een kringloop in de omgeving.

Welke artikelen : Kleding - Sieraden - Puzzels - Gezelsschapspellen - Speelgoed - Keuken artikelen - Boeken - Kinder boeken - Stripboeken - Tijdschriften - Fotolijsten - Lampen en theelichtjes - Beeldjes en schilderijen - Serviesgoed - Elektrische apparaten - Creatieve hobby spullen, enz enz

Gratis een tafel reserveren via: deoudekolibrie@gmail.com met als onderwerp: ruiltafel.

Prijs

Gratis
Beurs

Tweedehands Ruilbeurs of Weggeefbeurs

Donderdag 15 september organiseren we in Buurtcentrum Terwijde een ruilbeurs en weggeefbeurs. vanaf 10:30 uur tot 13:00 uur.

Weggeefbeurs

Veel mensen vinden het weggooien van bruikbare spullen heel moeilijk, liever weggeven dan weggooien is een opmerking die wij veel horen. Vandaar dat we deze beurs organiseren zonder verdienmodel (zonder portomonee). Heeft u spullen die u wil doneren? Deze kunt u al vanaf maandagmiddag 12 september, inleveren in Buurtcentrum Terwijde. Bijvoorbeeld: Kleding - sieraden - tassen - keukenspullen - gezelsschap spellen - decoratie voor in huis enz. Een mooi buurt initiatief om elkaar te helpen.

Ruilbeurs

Uw spullen ruilen voor andere spullen is ook mogelijk, dat kan op twee manieren. * U komt 15 september naar de ruilbeurs en ruilt terplaatsen uw artikelen met de artikelen van iemand anders. * U kunt ook een ruiltafel gratis reserveren om uw ruilspullen te presenteren. reserveren via: deoudekolibrie@gmail.com met als onderwerp: ruiltafel.

 • De gehele beurs gaat met gesloten portomonee, geen verdien model.
 • Alle over gebleven weggeef spullen kunt u weer mee naar huis nemen of worden gedoneerd aan een kringloop in de buurt.
 • Artikelen en spulletjes inleveren vanaf maandag middag 12 september in Buurtcentrum terwijde.
 • Koffie en Thee 50 cent

Prijs

Gratis
Mee-eten

Samen ontbijten is altijd een feestje.

Donderdag 23 juni gaan we weer gezamelijk ontbijten van 10 tot 12.

Iedereen neemt iets mee wat niet gemist mag worden aan de ontbijt tafel.. Yoghurt, muesli, pannenkoeken, croissants, smoothie, salade, fruit, crackers enz enz

onderleiding van onze gastvrouw May word het telkens weer een gezellige ochtend.

iedereen is welkom om mee te doen en mee te eten.. neem wel iets mee voor op de ontbijttafel... zelf gemaakt of zelf gekocht.

Prijs

Gratis
Koken

Samen Koken

Deze activiteit word georganiseerd door: "De Dames in Beweging".

Donderdag 9 juni gaan we samen koken, van 10 tot 12:30 uur. Iedereen is welkom.

Kosten €3,50 pp.

Om de juiste hoeveelheid boodschappen te kunnen doen is het fijn als u zich aanmeld voor deze smaakmakende activiteit.

We zien u graag op 9 juni.

Bij Buurtcentrum Terwijde, Operettelaan 629, Utrecht Terwijde

Prijs

€3,50
Hobby

Tinda Kaarten Hobby

Workshop kaarten maken is een vrolijke manier van creatief bezig zijn.

Tineke Prins en Frida Verhaagen nemen u mee in hun creatieve hobby wereld van het kaarten maken.

Per workshop kunt u maximaal 2 kaarten maken. 1 vanaf een voorbeeld keuze, waarin u hopelijk iets nieuws ontdekt. En als er tijd over is 1 vrije kaart geheel naar eigen idee.

Aan het einde van de workshop kunt u uw eigen werk mee naar huis nemen. Ons materiaal en gereedschap is ingekocht voor de workshops en kunnen we helaas niet aan u meegeven voor thuis.

Tinda Kaarten Hobby geeft bijna elke maand een workshop in Buurtcentrum Terwijde. Dankzij stichting Dock en het initiatievenfonds van gemeente Utrecht, is deelnamen aan de workshop geheel gratis.

Alleen uw Koffie & Thee kosten 50 cent .

Aanmelden voor een plekje aan onze creatieve tafel is geen must maar wel een advies. Aanmelden kan door heel simpel een mailtje te sturen naar: tindakaarten@gmail.com

Dinsdag 6 september 2022 van 10 tot 12, Dinsdag 4 oktober 2022 van 10 tot 12, Dinsdag 1 november 2022 van 10 tot 12, Dinsdag 6 december 2022 van 20 tot 12, Dinsdag 7 februari 2023 van 10 tot 12, Dinsdag 7 maart 2023 van 10 tot 12, Dinsdag 4 april 2023 van 10 tot 12, Dinsdag 9 mei 2023 van 10 tot 12, Dinsdag 6 juni 2023 van 10 tot 12.

Prijs

Gratis
Meedoen

Eindelijk weer een dialoog ...

Financieel Gezond..

Wat is financieel gezond zijn ? Hoe wordt je financieel gezond? Hoe bewaak ik mijn financiéle gezondheid?

Genoeg om alle gedachten en ideeën te bespreken met elkaar.

Donderdag 19 mei vanaf 10 uur tot 12 uur.

Na een dialoog serveert onze gastvrouw May een heerlijke lunch.

Kom gezellig langs en doe mee met onze dialoog.

Prijs

Gratis
Gezondheid

FITdag 2022 ... Dit mag je niet missen.

FITdag 2022 op 12 Mei van 10 uur tot 14 uur in Buurtcentrum Terwijde. Fitdag 2022 wordt georganiseerd door : Stichting Dock - Volksgezondheid Utrecht - Stichting U Centraal.

Wat is FITdag 2022.

Fitdag 2022 is Gratis. Het is een mogelijkheid voor iedereen om zich te laten testen of uw bloeddruk nog goed is, of uw bloedsuiker waardes. Uw gewicht wordt gemeten en uw BMI berekend.

U kunt advies inwinnen over voeding en beweging, maar ook advies over psychische ondersteuning als daar behoefte aan is.

Nieuw dit jaar is: Huid en voetverzorging. Workshop Taiji en buikdansen.

Al met al.. de moeite waard om even binnen te lopen. We serveren koffie en thee maar ook vers fruit .

Deel dit met vrienden dit is een activiteit voor iedereen.

Prijs

Gratis
Mee-eten

Samen eten met de Kookgroep

Zowel dinsdag als vrijdag is er een kook groep van Karmazorg.

55 plusser die samen koken en samen genieten van de maaltijd.

Het belangrijkste is samen eten en genieten van de maaltijd.

Samen eten is veel gezelliger dan alleen. Samen koken, samen eten, samen praten, samen opruimen. toch veel gezelliger dan alleen.

Er is genoeg plaats voor nieuwe leden, meld u aan bij karma zorg via een email naar: info@karmazorg.nl

Prijs

Gratis
Mee-eten

Samen pasen vieren.

14 april gaan we samen pasen vieren.

Gewoon samen koffie drinken en heerlijke hapjes eten die onze gastvrouw May heeft klaar gemaakt.

May zet ons heel vaak in het zonnetje , we boffen maar met een gastvrouw als May.

U bent van harte welkom om ons te vergezellen.

van 10 tot 12 uur.

Prijs

Gratis
Ontmoeten

Buurvrouw .. Kopje thee ?

Wie zijn wij: wij zijn gezellige buurvrouwen van Turkse afkomst die tijdens een heerlijk kopje thee of koffie, gezellig met elkaar kletsen.

We wonen in verschillende wijken van Leidscherijn en komen bij elkaar in Buurtcentrum Terwijde. Elke 2e dinsdag van de maand.

Waar praten we over? gewoon gezellige buurvrouwen praat. Het weer, mode, kapper, kook resepten, tips en ideeën, winkels, familie enz enz.

Wat doen we nog meer? soms kokken of bakken we iets samen maar het gaat ons meer om relaxed een avondje met buurvrouwen onder elkaar.

Elke buurvrouw is welkom, met blond, bruin en zwart haar. Stijl haar, slag in het haar of krullend haar, het is allemaal prima. Een maatje meer of een maatje minder is ook geen probleem.

Vindt je het gezellig om onze Buurvrouw te zijn? neem dan even contact op met Hatice Bayer 0643260006 of stuur een mailtje naar haticebayer1973@icloud.com

Prijs

Gratis
Ontmoeten

Wijkagent op bezoek

Buurtcentrum Terwijde krijgt donderdag 17 maart, tussen 10 en 12, de wijkagent op bezoek.

Fijn om even de wijkagent te ontmoeten en even met elkaar te praten over onze wijk. Hoe is het in Terwijde? Wat gebeurt er in Terwijde? wat kan de wijkagent voor ons doen? Wat kunnen we zelf doen?

Zo'n bezoekje geeft even iets meer duidelijkheid over het reilen en zeilen in Terwijde.

U bent ook van harte welkom om op de koffie te komen. van 10 tot 12.

Prijs

Gratis
Kaartspelen

Bridge Beginners Terwijde

Een aantal dames van Buurtcentrum Terwijde zijn bij elkaar gekomen en gaan nu proberen, om samen het Bridgen onder de knie te krijgen.

We gaan lezen en oefenen en luisteren als iemand ons tips geeft. We verwachten niet dat we heel snel mee kunnen doen met ervaren spelers.

We gaan voor de lol met elkaar en we proberen te snappen hoe dit spel werkt.

Helaas is onze tafel vol en kunt u zich nu nog niet aanmelden. Maar wie weet is dit wel een hele leuke activiteit voor onze Buurtcentrum bezoekers en komt er in de toekomst wel een mogelijkheid.

Laten we het hopen.

Als u ook iets wil organiseren, neem dan contact op met Talin Hagopian. De sociaal makelaar van Buurtcentrum Terwijde.

Prijs

Gratis
Mee-eten

Samen ontbijten

Donderdag 10 maart gaan we samen ontbijten in Buurtcentrum terwijde. Vanaf 10 uur tot 12 uur.

Iedereen neemt iets mee wat niet gemist mag worden aan de ontbijttafel, Eitje, broodjes, crosissant, havermout, muesli, yoghurt, fruit, kaas enz enz enz.

Met elkaar eten is gezellig en feervol. Maar het samen delen en elkaar een heerlijk ontbijtje gunnen, geeft een vriendschappelijk gevoel. Saamhorigheid.

Kom met ons mee eten, u bent uit genodigt.

Prijs

Gratis
Creatief

Internationale Vrouwendag

Vandaag vieren we de Internationale Vrouwendag van 10 tot 12.

we beginnen met koffie, dan een kleine voorlichtings film over de internationale Vrouwendag. Hoe en waarom? Daarna gaan we schilderen, en kletsen, en genieten van de dag.

U bent welkom om mee te doen.

Prijs

Gratis
Schilderen

Internationale Vrouwendag 8 maart

8 maart vieren we Internationale Vrouwendag bij Buurtcentrum Terwijde.

Van 10 tot 12

Eerst gaan we aan de koffie, daarna krijgen we via een filmpje wat informatie over de internationale vrouwendag, hoe is het ontstaan en waar dient het voor.

Als laatste gaan we met elkaar schilderen: makkelijke, leuke, en hopelijk verrassende resultaten.

Laat even weten of je komt via de whatsapp van Talin Hagopian 0610908620

Prijs

Gratis
Meedoen

Spelletjes voor de gezelligheid.

Donderdag 3 maart "tijdens onze koffieochtend", is er gelegenheid om mee te doen met een gezelsschapspelletje.

Gewoon genieten van uw kopje koffie is prima en ook gezellig.

Kleine spelletjes zoals: Kaarten, Yatzhee, Rumicub, sjoelen of een spel wat u zelf mee neemt.

Hobby

Dinsdag Koffie met een Creatief Tintje

Elke dinsdag en donderdag is in ons buurtcentrum van 10 tot 12 de mogelijkheid om gezellig een bakje koffie of thee te drinken.

Dinsdagochtend ligt meestal de nadruk op: koffie en creatief bezig zijn. De valentijn hartjes gaan weer weg en we gaan ons oriënteren op het voorjaar. Bloemen maken, schaapjes maken en wat we nog meer kunnen bedenken.

Ben je handig met knutselen of heb je 100 en 1 ideetjes, kom dinsdag ochtend dan even binnen lopen en neem gerust iemand mee.

Prijs

Gratis
Duurzaamheid

Zomaar een BAKFIETS cadeau gekregen.

Stichting Dock heeft Buurtcentrum Terwijde een mooie bakfiets cadeau gegeven. Daar zijn we heel blij mee, altijd handig.

We kregen al het idee om te picknicken en alle koffie en broodjes mee met de bakfiets. of als Boodschappen karretje. of als promotie wagen. als ondersteuning bij het verspreiden van flyers. Of iemand ophalen.

de mogelijkheden zijn enorm.

Onze gastvrouw May ging hem als eerst proberen.. Hup May succes, best even wennen zo'n bakfiets.

Prijs

Gratis
Bijeenkomsten

Dialoog over: Wijk-wensen voor onze wijk

Op donderdag 10 februari gaan we bij Buurtcentrum Terwijde weer met elkaar in gesprek. Na afloop eten we samen, de lunch wordt verzorgt door onze gastvrouw May.

Wat vind jij fijn aan je buurt of wijk? Wat vind een ander belangrijk? Zijn er nog wensen die je hebt voor je wijk?

Wijkwensen 'Ik zou het wel geweldig vinden om een wekelijkse markt in de buurt te hebben' zei een bewoner toen we het thema voor deze dialoog kozen. Anderen waren hier ook enthousiast over, en er bleken nog veel meer goede ideeën voor de wijk te zijn.

U bent van Harte welkom om mee te praten over onze wijk.

10 Februari vanaf 10 uur.

Prijs

Gratis
Meedoen

Chocolade Fondue

Dinsdag 15 Februari, Chocolade Fondue in Buurtcentrum Terwijde.

Iedereen is welkom om een hapje mee te snoepen.

Dankzij stichting Dock zijn er geen kosten aan verbonden.

Prijs

Gratis
Sociaal

Donderdagochtend een gezellige boel.

Elke donderdag ochtend van 10 tot 12 is het in ons Buurtcentrum Terwijde (BcT) een gezellige boel.

Regelmatig organiseren we activiteiten of de vrijwilligers bedenken zelf iets leuks.

Zo is er : Dialoog - Bingo - Samen ontbijten - Spelletjes - Koffie de luxe - Gast spreker - Bezoek van het museum of Nieuw Utrechts Toneel.

Ook organiseren we een Fitdag in ons Buurtcentrum met meerdere instanties.

Sowieso is donderdag ochtend een gezellig moment om even binnen te lopen. Dinsdag ochtend is er ook koffie en dan ligt de aandacht meer op creatieve activiteiten.

Prijs

Gratis
Helpen

Zeg JA .. tegen zegeltjes

Gratis zegeltjes sparen bij de supermarkt in uw buurt, is een veel voorkomende aktie.

Maar een éénpersoonshuishouden, krijgt bijna nooit een spaarkaart vol. Ook voor gezinnen met een lager inkomen is dit soms een onmogelijke taak.

Buurtcentrum Terwijde wil graag helpen en daar hebben we ook uw hulp bij nodig. Zeg JA tegen alle zegeltjes die u worden aangeboden en lever deze zegeltjes in bij Buurtcentrum Terwijde. als iedereen zegeltjes inlevert, kunnen we heel veel mensen blij maken.

Uiteraard staat de koffie voor u klaar (Dinsdag- en Donderdag-ochtend)

Als u een spaarkaart bij ons wil vullen, dan kan dat als u zelf ook al een aantal zegeltjes heb gespaart. Kom met uw spaarkaart langs en wij vullen het aan, mits we genoeg zegeltjes ontvangen hebben.

Voor elkaar, door elkaar en met elkaar.

Prijs

Gratis
Spelletjes

Sjoel competitie

Binnenkort starten we met een sjoel competitie met meerdere buurtcentrums uit de buurt. Ook bij Buurtcentrum Terwijde.

De voorrondes zijn in Februari tot ongeveer half Maart. Bij deze voorrondes speel je individueel voor de hoogste score. De drie kandidaten met de hoogste score zijn de finalisten.

Deze drie finalisten vormen een team die namens Buurtcentrum Terwijde, gaan spelen tegen andere buurtcentrums in de buurt. De Halve Finale en De Finale zullen ongeveer in Maart en April gespeeld gaan worden.

Wie doet er mee?

Ben je boven de 21 jaar en hou je wel van een leuk wedstrijdje? Schrijf je dan in voor onze sjoel competitie.

Op bijna elke doordeweekse ochtend (behalve woensdag) kunt u bij ons naar binnen lopen om u in te schrijven. U kunt zich melden bij Talin, May, Mustafa of Frida.

Spelregels:

1 - Ieder spel wordt gespeelt met 30 schijven.

2 - Ieder spel bestaat uit drie rondes. 

3 - De schijven blijven na iedere ronde in de punten bak zitten. Deze mogen na en tijdens iedere ronde worden opgestapeld.

4 - Als een schijf gespeelt is, mag deze niet meer uit het spel gehaald worden om nog een keer te gebruiken. Hij speelt pas weer bij de volgende ronde mee.

5 - Een schijf telt mee als hij de voorkant van de poortenbalk geheel is gepasseerd. In twijfelgevallen dient de jury een recht afsluitlatje tegen de voorkant van de poortenbalk te plaatsen, beweegt hierbij de schijf dan is deze niet in het vak.

6 - Als een schijf tijdens het spelen buiten de sjoelbak beland, dan speelt hij pas de volgende ronde weer mee.

7 - Zit er in iedere puntenbak een schijf dan is dat 20 punten. in iedere puntenbak 2 schijven 40 punten. 3 - 60 punten enz.  iedere losse schijf krijgt de punten van de puntenbak waar hij inzit.

Let the games begin

Prijs

Gratis
Bloemschikken

Workshop Kerststukjes maken.

Ook dit jaar was de workshop kerststukjes maken een groot succes.

De groep was iets kleiner gehouden dan vorig jaar, de sfeer was zoals vanouds gezellig en gemoedelijk. Iedereen was geconsentreerd bezig met zijn eigen creatie. Anne Riel (rode trui) begon de ochtend met een basis uitleg, hoe maak je een kerst stukje. Tijdens het maken van de kerststukjes, hielp ze iedereen met advies en tips.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilliger gezocht voor een leuke Job.

Buurtcentrum Terwijde is opzoek naar een vrijwilliger voor de vrijdag van 11:00 tot 14:00. Alle schoolvakanties ben je vrij en je ontvangt een vrijwilligers vergoeding.

Taakomschrijving: Je verzorgt de gezonde maaltijd voor en met de kinderen van "Street Sport". Je zorgt voor de boodschappen en na afloop opruimen en schoonmaken.

Ben je kindvriendelijk en hou je van gezond kokkerellen, dan is dit je kans.

Neem contact op met onze sociaal makelaar Talin Hagopian . thagopian@dock.nl of een whatsapje naar 0610908620

Educatie

Gezonde Taal

In november zijn we gestart met het project: "Gezonde Taal".Een groepje van acht deelnemers volgt 10 bijeenkomsten van twee uur, onder leiding van een vrijwilliger van "Taal Doet Meer".

De thema's van de taallessen hebben allemaal te maken met gezondheid. De deelnemers verbeteren hun Nederlands en krijgen tegelijkertijd informatie over onderwerpen als: gezond eten, de zintuigen, een bezoek aan de huisarts, stress en ontspanning enz.

De deelnemers zijn erg enthousiast en leergierig. Als de deelnemers na deze 10 lessen door willen gaan met Nederlands leren, kunnen ze worden ingeschreven bij "Taal Doet Meer".

U kunt zich aanmelden via de website: www.taaldoetmeer.nl

Deze cursus is voor nu, al vol geboekt, maar Taal doet Meer heeft meer nederlandse cursussen.

Sociaal

Koffieochtend in onze huiskamer.

Elke dinsdag ochtend & donderdag ochtend is er in de huiskamer van Buurtcentrum Terwijde een koffie moment voor iedereen.

We starten om 10:00 uur en eindigen ergens tussen 11:30 en 12:00 uur.

Op dinsdag ligt de nadruk op creatief bezig zijn, maar vaak wordt er alleen koffie gedronken. Ook dat is prima.

Op donderdag wordt er regelmatig activiteiten georganiseerd. Zoals gast sprekers, - spelletjes ochtend, - samen ontbijten, - dialogen, - Beauty momentjes enz enz.

Via facebook en de agenda in onze website wordt u redelijk op de hoogte gehouden. Ook kunt u zich aanmelden voor onze whats-app groep: Wij-actief . Via onze sociaal makelaar Talin Hagopian. thagopian@dock.nl

Prijs

Gratis
Creatief

Mozaïek groep

Mozaïek is een hobbyplezier voor mannen en vrouwen.

Iedere dinsdag middag van 13:00 tot 15:30.

Na een eerste proef stuk, waar u de basis technieken leert van Nader Hedayat, kunt u gaan mozaïeken wat u wil. Uw eigen stijl en uw eigen voorwerpen.

Na ieder werkstuk leert u meer technieken te beheersen en krijgt u meer inzicht in deze variërende hobby.

Er is genoeg ruimte voor meer leden die mee willen doen met deze creatieve kunst.

U kunt contact op nemen met Nader Hedayat of dinsdag middag gewoon even binnen lopen. De koffie staat klaar.

Prijs

€5,00
Fotografen

Nieuwe hobby fotografen zijn welkom..

Fotosoos Tewijde heeft ruimte voor nieuwe leden.

Wij zijn een stel hobby fotografen die echt fotograferen voor de gezelligheid. Wij proberen met elkaar onze kennis te vergroten. Maar we zijn ook heel tevreden met wat we nu al presteren.

3x per maand komen we op donderdagavond bij elkaar. van 19:30 tot 21:30 in Buurtcentrum Terwijde.

1x per maand gaan we eropuit , naar een locatie die we gezamelijk kiezen.

Wij vragen geen contibutie wel een bijdrage voor de koffie en thee.

voor vragen kunt u mailen via: fotosoosterwijde@gmail.com

Aanmelden via onze website: www.fotosoosterwijde.nl

Prijs

Gratis
Educatie

Franse Taalles.... Cours de Français

Franse taalles voor beginners en gevorderden.

Wilt u de Franse taal leren of heeft uw Franse taal een update nodig, dan kan Madeleine van der Zee u op weg helpen.

Donderdag 13:00 uur - 14:00 uur (in overleg ook 's avonds)

€ 7,50 (excl les materiaal)

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Madeleine van der Zee: 0649820708 of via de mail mvanderzee58@hotmail.com

Prijs

€7,50
Cursus

Computer cursus start weer in januari

Digitale Bruisplek

Wij organiseren het hele jaar door computer cursussen voor beginners en gevorderden. Ook in buurtcentrum Terwijde willen we bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4) starten in januari.

De cursussen zijn onderverdeeld in:

 1. Beginnerscursus
 2. Gevorderdencursus
 3. Gevorderden plus-cursus
 4. iPad cursus

De prijs (excl. lesmateriaal) bedraagt 25 euro voor 10 lessen.

U kunt zich nu al aanmelden bij Marcel Vos 0613108085

digitalebruisplek@gmail.com

Prijs

€25,00
Eten

Hot Summer Barbecue was een groot succes

Ondanks een regenachtig begin, is het een super gezellige barbecue geworden.

We hebben heerlijk gegeten, dankzij keurslager Oostveen. En dankzij Dock die onderleiding van onze gastvrouw May Walid heerlijke salades en fruitschotels had gemaakt.

Gezellige muziek van verschillende stijlen, en een mini workshop mozaïek waarbij iedereen het mozaïeken even kon proberen.

Een aantal mozaïek stuken konden via loodjes gewonnen worden, dat is altijd een gezellige vrolijke spanning.

Het was een geslaagde middag, ik hoop dat ze dit vaker gaan organiseren.

https://oostveen.exposit.nl/

https://www.facebook.com/BuurtcentrumTerwijde

Zoom